William Hallberg blev stor hjälte för Tellus. Foto: Bildbyrån

19-åring bakom Tellus historiska seger

Uppdaterad
Publicerad

Tellus har länge väntat på sin första seger i bandyns högsta serie. I kväll kom den borta mot Tillberga med 5-3. William Hallberg, som fyller 20 år i morgon, avgjorde med två straffmål i slutminuterna. ”Riktigt skönt att äntligen få vinna och kul att vara med om att skriva historia”, säger han till SVT Sport.

Stockholmsklubben Tellus skriver på sin hemsida att de är ”historiska underdogs” i högsta serien. I många matcher har de varit nära att ta poäng, men det fick vänta till den oavgjorda hemmamatchen mot Kalix senast.

Dramatisk avslutning

Efter att ha inlett svagt borta mot Tillberga Västerås så spelade bortalaget upp sig. I andra halvlek utnyttjade Tellus sina lägen och vid ställningen 3-3 i slutminuterna fick de straff. William Hallberg, 20 år under torsdagen, klev fram och gav bortalaget ledningen. Kort därefter var det dags igen för forwarden att kliva fram och det var 5-3.

Tellus lyckades sen hålla undan och bärga sin första seger i högsta serien.

– Riktigt skön känsla att äntligen få vinna, vi har väntat hela säsongen på att vinna en tävlingsmatch.  Jag tror det får stor betydelse för lagets självförtroende att vi får med två poäng. Vi har spelat bra i flera matcher i rad och det är skönt att äntligen få ut nåt av det, säger William Hallberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.