Vänersborg vände tremålsunderläge till vinst

Serieledaren Vänersborg fortsätter sitt segertåg i inledningen av bandyns elitserie. Ikväll låg laget under med tre mål innan upphämtningen och vändningen kom.

Vetlanda fick en väldigt bra start och ledde med 2-0 23 minuter in i matchen innan Sergej Lomanov fick upp farten för Vänersborg och reducerade. Vänersborg, som innan kvällens match var obesegrade i elitserien med tre raka vinster, var under matchen pressade av Vetlanda som efter 36 minuter ledde med 4-1.

Vetlanda tappade igen

Men så påbörjade Vänersborg en rejäl upphämtning som i matchens slutminuter vändes till seger och det var mycket tack vare måltjuven Lomanov. Först noterades han för 4-3-målet och när Vetlanda sedan ledde med 5-4 såg han till att kvittera. Med fem minuter kvar av ordinarie matchtid blev Lomanov matchhjälte då han gjorde sitt fjärde mål för kvällen och satte 6-5 för sitt Vänersborg.

Vetlanda har det tyngre. I matchen senast, borta mot Kalix, tappade laget en tremålsledning och föll i andra halvlek. Nu upprepades historien, fast på hemmaplan och denna kväll då mot Vänersborg.