Västerås spelade till sig Sandviken i kvarten

Uppdaterad
Publicerad

De två giganterna i svensk bandy Västerås och Sandviken spelade 4-4 i den sista omgången i grundserien. Det var ett genrep inför kvartsfinalserien där de stöter på varandra.

– Det var en match som hade kunnat sluta hur som helst i dag. Det blir tufft men det är bara att ladda på, säger Sandvikens tränare Magnus Brodén till Radiosporten, och var enligt kanalen extremt besviken på att stöta på VSK som stigit formmässigt så tidigt i slutspelet. Så valde de andra lagen.

– Vi vill ju vinna för att kunna välja, sa Brodén före matchen. Men Saik var aldrig nära utan får vara mer än nöjt med krysset.

På tilläggstid skrinnade Erik Pettersson rätt igenom VSK-försvaret och tryckte in 4-4 för Sandviken. I mitten av andra halvleken hade Saik rullat upp Västerås med ett vackert anfall och Linus Forslund var sist på bollen för 3-4.

Västerås kopplade grepp på 52 sekunder

På 52 sekunder i slutet av första halvlek gick Västerås från 2-2 till 4-2. Först kom Micke Olsson direkt från utvisningsbåset på högerkanten och fri med Joel Otén från sidan flippade han upp 3-2 högt med en backhand nära mål. Det hanns knappt med ett avslag innan Ted Bergström liggande på isen vispade in 4-2 centralt placerad i straffområdet efter att VSK kommit fram på vänsterkanten.

Lagen mötte varandra i semifinalen förra året där Västerås vann den femte och avgörande matchen inför rekordpublik på hemmaplan. Den serien var någon sorts rekord i dålig stämning med anmälningar, motanmälningar och diverse utspel.

Västerås har två raka SM-guld och Sandviken har varit i fem finaler de senaste sex åren (tre vinster). Sandviken har hemmaplansfördel och VSK måste vinna minst en match på bortaplan för att gå till semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.