Daniel Mossberg har hamnat i fokus i matchserien mellan Sandviken och Västerås. Foto: Bildbyrån.

Grinigt inför Saik-Västerås: anmälningarna haglar

Uppdaterad
Publicerad

Inför den fjärde SM-semifinalen är det rejält irriterat mellan Västerås och Sandviken, som kan avgöra på hemmais i Göransson Arena i kväll. VSK anmäler Daniel Mossberg för att denne körde klubban i sidan på stjärnan Simon Jansson som fick en revbensskada och är osäker startande i kväll. På det följde en dubbelanmälan från Saik från matchen i söndags.

– Daniel (Mossberg) är en spelare som inte brukar göra så här, det svider lite att det är han, säger VSK:s sportchef Michael Campese till Bandypuls som beslutet som ska snabbehandlas av bandyförbundet under dagen.

Från Västerås håll vill man se en avstängning även över början av nästa säsong.

– Det är en avsiktlig handling och jag tycker det borde få konsekvenser. I andra sporter är det där åtta-tio matchers avstängning, säger VSK-tränaren Michael Carlsson.

Mossberg bad om ursäkt – men fick inte gehör

Efteråt hörde Mossberg av sig till VSK-anfallaren för att be om ursäkt men fick inte igenom den fullt ut.

– Nja, men det är väl bra att han kollar läget. Samtidigt är det svårt att försvara den grejen han gör, tycker Jansson.

För Saik saknas Linus Forslund efter en tuff hjärnskakning i andra semin efter en tackling från Jonas Nilsson som på hockeyspråk kom från ”blindside”. Den händelsen har Saik anmält i efterhand, efter match tre. Så sent som i går sa Saiks tränare Anders Jakobsson att klubben inte skulle anmäla den händelsen. Även Simon Jansson är anmäld av Saik från match efter en incident mot Christoffer Edlund.

”Hoppas att det inte är en motanmälan”

– De har gjort en anmälan från matchen i söndags. Men jag hoppas inte att det är en ”motanmälan”, då är man nere i sandlådan, säger Lars Wennerholm på bandyförbundets tävlingsenhet.

Anders Jakobsson har svängt efter att ha diskuterat bilderna med hockeydomaren Thomas ”Kuben” Andersson.

– Jag fick kritik från honom och läkarhåll för att vi inte hade anmält. Då kom vi i föreningen överens om att anmäla för att få bort de här smällarna, säger Anders Jakobsson.

Sandviken leder matchserien med 2-1 i matcher och kan avgöra i kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.