Skyttekungen David Karlsson sänkte VSK. Foto: Bildbyrån

Villas tunga skalp – slog VSK

Här är segern som tydligare än någonsin markerar Villas bandystatus i Sverige. Serieledaren vann SM-finalreprisen mot Västerås med 6–2 – efter att skyttekungen David Karlsson noterats för tre mål.

Karlsson gav Villa ledningen, VSK vände till 2–1 – men sen var det Villa för hela slanten.

När VSK slutade spela vid en avvaktande utvisning visade Johan Esplund att han känner sina tidigare lagkamrater. Villas trollgubbe tog bollen raka vägen genom ett passivt VSK-försvar och kvitterade i den 28:e minuten.

Karlsson fick hattrick

Strax innan halvtid satte Karlsson sitt andra hörnmål och sekretariatet bjussade även Karlsson på 4–2-målet.

Daniel Andersson sopade rent på kanten, lyfte in bollen mot mål – och en VSK-försvarare styrde in den i sitt eget mål.

Firade redan i 74:e minuten

Matchens läckerbit var annars 5–2 där 17-årige Joel Broberg drog ett par VSK-are med en sidledsdragning och lyfte in bollen i mål.

Merparten av de 3240 åskådarna, det vill säga Villa-fansen, började skandera ”heja dom blå” redan i den 74:e minuten och var aldrig i närheten av att ha fel.