Baryard: ”Tungt att kliva in på arenan”

Uppdaterad
Publicerad

Caen-VM skulle bli Malin Baryard-Johnssons femte världsmästerskap i rad. Men tuff konkurrens bland de svenska hoppryttarna har placerat den etablerade stjärnan utanför laget. – Det är en ganska tung känsla att kliva in på arenan, att se stadion och veta att man inte kommer få hoppa, säger Baryard-Johnsson.

Malin Baryard-Johnsson OS-debuterade 1996 i Atlanta. Två år senare VM-debuterade hon i Rom med hästen Corrmint.

Totalt har det blivit fyra raka världsmästerskap. Men i Caen står stjärnan utanför VM-laget för första gången sedan 1998.

VM i Ridsport 2014

Hur var det att få beskedet att vara VM-reserv?

– Det är väl helt okej. Någon måste vara femte, och det är ett väldigt bra lag vi har. Det är fem fantastiska hästar, och fem väldigt bra ryttare, och nu blev jag utanför.

– Det var förstås inte mitt mål. Det känns alltid extra tungt när man är på plats och man börjar känna nerven och vibben, det är VM och det är stort. Då vill man vara med, helt enkelt.

Förbundskaptenen Sylve Söderstrand förklarar beslutet:

– Hon är ju fortfarande en del i laget. Precis som i andra sporter, ibland är man på bänken, ibland är man med och sparkar på bollen. Malin vet vad det innebär att vara i ett lag, men visst det är inget kul att låta en så... det är klart hon vill vara med, men det är en del av spelet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Ridsport 2014

Mer i ämnet