Baryard-Johnsson: ”Vi har superbra känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Sista chansen för hoppryttarna att samla världscuppoäng i kampen om en finalplats i Las Vegas i april. Malin Baryard-Johnsson har den här helgen valt att lägga allt krut på den sista deltävlingen med Tornesch. – Det är därför jag är här för att rida världscupen och ta mina sista poäng för att lyckas ta mig till final, säger hon till SVT Sport.

Världseliten i hoppning har samlats i Scandinavium för den sista deltävlingen i världscupen – och hela åtta svenskar finns med på startlistan.

Malin Baryard-Johnsson ligger på 24:e plats i den västeuropeiska ligan och ser goda chanser att ta sig vidare till final.

Göteborg Horse Show 2015

– Vi är i form det vet vi och får vi till en bra runda och banan passar och någorlunda så är det inga problem...jag kommer gå in och göra allt för att rida en felfri grundomgång och sedan fullt ös i omhoppningen.

– Han (Tornesch) har känts väldigt, väldigt bra. Vi har superbra känsla. Han är pigg, han är fräsch och han hoppar sitt allra bästa så alla förberedelser har gått helt enligt plan. Jag kommer gå in på banan med en väldigt bra känsla.

”Malin är alltid bäst när det gäller”

SVT Sports expert Lotta Björe håller Patrice Delaveau på hästen Orient Express som favorit i kväll, men tycker samtidigt att det ser väldigt öppet ut. Och hon tycker inte att man ska räkna bort svenskarna.

– Såklart Malin är alltid bäst när det gäller, säger Björe.

Och hon tror även att Linda Heed och Douglas Lindelöw har chans att plocka poäng i kväll.

– Det är så stor dignitet att vinna en sådan klass, men jag tror att väldigt många vill till Las Vegas.

Douglas Lindelöw, på 13:e plats totalt, är bäst bland svenskarna med sina 41 poäng och är i princip redan klar för finalen men det blir en pirrig eftermiddag.

– Ja det är lite nervöst, dels de här poängen som ligger i bakhuvudet. Man kanske behöver några till, säger Douglas Lindelöw till SVT Sport.

Douglas och Talina vann imorse en speedklass och 24-åringen drömmer om nya framgångar här i Göteborg.

–Han har trimmats lite här på morgonen, han känns pigg och fräsch tycker jag. Han hoppade jättefint i fredag i en lite mindre klass och jag hoppas att han är fit for fight i eftermiddag.

Drömmer om vc-seger

– Mitt störtsa mål är att göra så bra jag kan inför den här publiken. Vi tog en svensk vinst i går (Göteborgs Trophy, Peder Fredricson) så kan vi upprepa det i dag så vore det, ja jag vet inte vad jag ska säga, säger Lindelöw.

Flertalet ryttare är pressade att ta poäng i eftermiddag för att ha en chans att nå världscupfinalen i Las Vegas. Titelförsvarande Daniel Deusser däremot behöver inte känna pressen i och med att han som fjolårsvinnare är direktkvalad.

– Det är skönt att vara i en sits där man inte behöver jaga poäng. Jag kommer därför också starta med Erco van T Roosakker som gör sin första världscupstart.

Det är en häst jag tror väldigt mycket på men det blir spännande att se hur han tar sig an den här uppgiften, berättar Deusser som med största sannolikhet kommer att ta med sig Cornet D´Amour till finalen i Las Vegas.

Så här startar svenskarna:

5. Niklas Arvidsson – Click And Cash

9. Malin Baryard-Johnsson – Tornesch

10. Linda Heed – Bee Wonderful

11. Douglas Lindelöw – Casello

17. Helena Persson – Bonzai H

19. Petronella Andersson – Carriere

29. Rolf-Göran Bengtsson – Casall Ask

36. Henrik von Eckermann – Cantinero

Se startlistan här

Ställningen i den västeuropeiska ligan efter elva av tolv deltävlingar.

SVT Sport direktsänder världscupen med start klockan 15.00 i SVT2

Kommentatorer: Maria Wallberg och Lotta Björe.

Segrare hittills under världscuptävlingarna 2014/2015

Deltävling (vinnare)

1. Oslo (Jur Vrieling, NED)

2. Helsingfors (Steve Guerdat, SUI)

3. Lyon (Roger-Yves Bost, FRA)

4. Verona (Bertram Allen, IRL)

5. Stuttgart (William Whitaker, GBR)

6. Madrid (Carlos Lopez, COL)

7. London (Marco Kutsher, GER)

8. Mechelen (Simon Delestre, FRA)

9. Leipzig (Hans-Dieter Dreher, GER)

10. Zürich (Sergio Alvarez Moya, ESP)

11. Bordeaux, (Bertram Allen, IRL)

12. Göteborg, avgörs under söndagen 1/3

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg Horse Show 2015

Mer i ämnet