Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Julia Koch / BILDBYRÅN

Amanda Zahui om tuffa tiden innan flytten till Israel

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Zahui, 30, spelar numera i israeliska ligan.

Tiden fram till flytten var turbulent, berättar hon för SVT Sport.

– Utan dem hade jag kraschat totalt, säger hon.

Amanda Zahui har betat av många klubbar i sin karriär. Den 21 september blev det klart att hon skrivit på för den israeliska ligasegraren Maccabi Bnot Ashdod.

Hur kom det sig att det blev Israel?

– Min agent fick sätta mig ned och vi sade att vi behöver en lugn säsong, en säsong där jag kan fokusera på mig själv utan att känna den här extra pressen och att jag måste spela med de absolut bästa i hela världen. säger hon till SVT Sport.

Den israeliska klubben är hennes femte på drygt ett år. De många klubbytena har tärt på landslagsstjärnan.

–Det har varit mycket huller om buller och flytta och olika coacher, olika lagkamrater, kaos, säger hon till SVT Sport och fortsätter:

– Mentalt har det varit jättetufft, jag saknade säkerheten som jag hade byggt upp med människorna i DC (Washington). Men jag är så lyckligt lottad att jag har min familj och de vännerna som såg till att de var där när jag grät och skrek. Utan dem hade jag kraschat totalt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.