Anna Barthold gjorde sin sista landskamp mot Finland. Foto: Bildbyrån

Anna Barthold slutar i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Anna Barthold har spelat 125 landskamper för det svenska damlandslaget i basket. Men kvällens EM-kvalmatch mot Finland blev hennes sista. ”Sorgligt, det har varit många års slit och jag har haft jättekul. Det är många känslor, säger hon till SVT Sport

Trots att Sverige vann den sista EM-kvalmatchen med hela 94–45 mot Finland räckte det inte till en EM-biljett. Därmed har en av svensk dambaskets stora frontfigurer gjort sitt i den blågula dressen.

– Sorgligt, det har varit många års slit och jag har haft jättekul. Det är många känslor, säger en tårögd Anna Barthold till SVT Sport.

36-åringen har spelat 125 landskamper och fanns bland annat med när Sverige nådde kvartsfinal vid EM 2013. Hon har dessutom vunnit SM-guld de tre senaste åren med klubblaget Luleå.

I och med att kvällens EM-kval spelades just i Luleå fick Barthold avsluta sin landslagskarriär på hemmaplan.

– Det känns helt fantastiskt. Jag har spelat många stora matcher här, det är underbart att få spela inför den här publiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.