Sundsvalls Charles Barton och Yannick Anzuluni. Foto: Bildbyrån

Barton vände för Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Umeå skulle hålla koll på Sundsvalls Charles Barton och Hlynur Baeringsson. Det lyckades man med tills det återstod sex minuter av matchen, då gick Dragons för första gången upp i ledningen och vann till slut derbyt med 79–76.

Det såg ut att bli en skräll i basketligan. Umeå tog kommandot direkt i derbyt mot Sundsvall och med 66-57 i bagaget efter tre perioder såg hemmalaget ut att ha kontroll på matchen. Men i sista perioden vaknade Sundsvall dragons stjärnspelare Charles Barton och Umeå föll ihop som ett korthus.

– Han är ligans bästa pointguard, det är väl inget snack om den saken, säger Sundsvalls coach Tommie Hansson till st.nu.

Sundsvall såg trött ut

När Yannick Anzuluni drog i en dunk i den andra perioden gick allt Umeås väg, passningar, steals och returer radades upp. Sundsvall såg ut som ett trött lag och var inte alls med under korgen. Duon Anzuluni och Nathan Dawit visade flera gånger upp basketgodis för publiken.

– De hade läst oss bra, och de hade mycket mer energi än vad vi hade. Alla spelare i vårt lag kom ut på ett ben och det räcker inte mot Umeå, säger Barton.

Sundsvall åt sig däremot ikapp och med sex minuter kvar av sista perioden satte Charles Barton en tvåa och förde laget upp i ledningen. Den släppte man aldrig sen. Och det var mycket tack vare Barton som noterades för 24 poäng.

– Det är vår talang som vinner till slut. Vi har bättre spelare, men de var bättre som lag i dag och som helhet gör vi ingen bra match.

– Sedan har vi mycket vinnarskallar och karaktärer i det här laget och de vänder i slutet. På något sätt lyckas vi gräva fram det, säger Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.