Carl Engström är klar för Uppsala Basket. Foto: Bildbyrån

Landslagsspelare till Uppsala Basket

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala Basket fick en sen julklapp i år. Landslagsspelaren Carl Engström är klar för ligafyran. ”Tror att det kan bli en riktigt lyckad säsong” säger 25-åringen.

För några veckor sedan gick Uppsala basket och Odin Lindell skilda vägar, sedan Lindell olovligen spelat padel på sin fritid. Nu har klubben gjort klart med en ersättare.

Landslagsmeriterade Engström, som blev svensk mästare med Södertälje 2015, har under hösten spelat i Spanien och Litauen.

– Jag ser fram emot att börja träna och träffa grabbarna. Det är ett bra gäng och jag tror att det kan bli en riktigt lyckad säsong, säger han till klubbens hemsida.

”Han passar perfekt in”

Uppsala Baskets klubbdirektör Christer Sjögren är nöjd med prestigevärvningen.

– Carl passar perfekt in i vår trupp, då han är en center som kan skydda korgen, blocka skott och ta returer. Offensivt är han en bra passare, en stark offensiv returtagare och screensättare som även är en duktig målgörare, säger han.

Centern har till en början har skrivit på ett öppet kontrakt som gäller till och med 25 januari, men där klubbens förhoppning är på fortsatt spel säsongen ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.