Basketdamerna föll i EM-test

Uppdaterad
Publicerad

De svenska basketdamerna föll i den första matchen i fyrnationsturneringen i Frankrike, en del av uppladdningen inför EM i juni. Grekland stod för motståndet och vann med 69-64.

De svenska basketdamerna fortsätter sin uppladdning inför EM i juni. I mitten av maj besegrades Polen två gånger om, men när svenskorna inledde mot Grekland i fyrnationsturnering i Frankrike fick de se sig besegrade.

Grekland vann den första perioden med 24-19, Sverige den andra med 19-14 och det var helt jämnt i halvtid, 38-38. Men Grekland gick segrande ut matchen efter att ha tagit hem de två sista perioderna.

Basket-EM damer

– Vår defensiv höll inte måttet i dag, vi var lite för snälla, speciellt i första halvlek. Grekerna spelade väldigt fysiskt och vi matchade inte riktigt det vilket gjorde att vi hela tiden fick jobba i motvind och var i underläge i stort sett hela matchen, säger förbundskapten Lasse Johansson i ett pressmeddelande.

Match mot Litauen i morgon

Svenskorna får ladda om inför de två matcher som återstår. Litauen i morgon, som svenskorna har i sin EM-grupp, och värdlandet Frankrike på onsdag.

– Det är bara att lära från den här matchen och ta nya tag i morgon mot Litauen. Det är något vi måste träna på inför EM också – när en match är slut då är det spelad och det är inte mycket vi kan göra åt resultatet då. Det är bara att utvärdera och titta framåt!

Basket-EM avgörs i Ungern och Rumänien 11-28 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basket-EM damer

Mer i ämnet