Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Norrköping slog tillbaka – vann sjunde semifinalen i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Jämtland hade två raka segrar när de tvingade fram en sjunde avgörande SM-semifinal på hemmaplan i Östersund mot Norrköping i en repris på förra årets SM-final. Mästarlaget Norrköping drog dock det längsta strået och vann med 75-64 och serien med 4-3 i matcher.

– Det är första gången jag spelade en Game 7 och det var en otroligt mäktig atmosfär vi har här i Tegeltemplet. Jag är så stolt över det här gänget som kommer ut efter två raka förluster, håller sig till planen och kämpar för varandra, säger matchvinnaren Adam Ramstedt som var poängbäst med 16.

Det var tyst i hallen när Jämtland stoppades från en historisk 1-3-vändning i matchserien. 

– Underskatta aldrig en mästares hjärta. De höjde sig och Norrköping förtjänar att gå vidare, säger SVT Sports expert Nick Rajacic.

Jämtland tog initiativet och vann den första perioden men Norrköping tog över i mitten av den andra och ledde ett tag med 13 poäng. Jämtland knaprade in på slutet.

Jämtland var nere i fyra poängs underläge

När R.t. Guinn satte en trea för reduceringen 58-62 med 2.44 kvar var det bara fyra poäng upp för Jämtland. Då svarade Norrköpings Adam Ramstedt två gånger om: Först  58-64 och sedan en trea från kanten som via ringen studsade i för 58-67, då Guinn satte en ny trea för 61-67 och publiken vädrade morgonluft men Norrköpings försprång var för stort. 

– Vi har varit nere med 21 och 16 poäng i matchserien och jobbade på hårt. Vi förväntade oss att saker skulle ske istället för att ta tag i det och pratade med domarna, vilket vi inte gjort på hela säsongen, säger Guinn, som spelade med sjukdom, mellan hostningarna efteråt.

I finalserien väntar Borås som slog ut Umeå med 4-0 i sin matchserie. Den inleds 27 april och sänds i SVT.

Spelschema SM-finalen bäst av sju matcher:

Tor 27 april: Borås–Norrköping (klockan 19.04)

Lör 29 april: Borås–Norrköping (15.04)

Mån 1 maj: Norrköping–Borås (18.34)

Ons 3 maj: Norrköping–Borås (18.34)

Eventuellt:

Lör 6 maj: Borås–Norrköping (14.04)

Mån 8 maj: Norrköping–Borås (18.34)

Tor 11 maj: Borås–Norrköping (18.34)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.