Udominate ångar på – laget obesegrat i grundserien

Det var upplagt för rejäl dramatik i den sista omgången av damernas basketliga. Östersund tog emot Udominate som ikväll ordnade sin 27 raka seger. Därmed är Umeålaget obesegrat genom hela grundserien.

Senast lagen möttes blev det en utklassningsseger för Udominate. 104–61 skrevs siffrorna till den gången.

I onsdagens möte i den sista serieomgången stod mycket på spel för båda lagen, om än på helt olika nivåer. Östersund behövde vinna för att vara säkra på att gå till slutspel och undvika kval. Udominate däremot kunde vid seger ikväll gå obesegrade ur grundserien – något som inte hänt sedan sedan 1980-talet.

Jämnt i halvtid

Udominate tog initiativet i matchen och hade en behaglig ledning en bit in i matchen – dock inte ointaglig skulle det visa sig. Hemmalaget Östersund kom tillbaka och hade också ledningen ett par minuter före halvtid. Seriesuveränen från Umeå hann ändå vända tillbaka matchen till en knapp ledning i halvtid, 38–41.

I den tredje perioden skruvade Udominate upp nivån ett par snäpp och ledde efter den tredje perioden med 52–68. Matchen slutade 67–94 och Udominate ordnade därmed säsongens 27:e raka seger.

Bästa poänggörare i matchen blev Östersunds Taylor Wurtz med 31 poäng. Udominates bäste poängplockare var Hollie Mershon med 24 poäng.