Rysslands Dmitrii Kulagin tar sig förbi Sveriges Ludvig Håkanson under EM-kvalet. Foto: Bildbyrån.

Basketherrar kom igen – föll ändå

Uppdaterad
Publicerad

Sverige förlorade med 85-73 hemma i EM-kvalet mot Ryssland. Det började minst sagt illa med 0-14-underläge efter ett par minuter men Sverige gjorde match av det.

– Vi startade för svagt med 0-13 (stod alltså 0-14). Jag vet inte om det är nerver eller om det var dåligt försvar men vi släppte för lätta skott i början och själva fick vi inte de lätta poängen. Vi måste kunna utmana i försvaret, säger Christopher Czerapowicz. 

Sveriges basketherrar kom igen efter chockstarten med 0-14 mot topplaget Ryssland efter ett par minuter i Uppsala i EM-kvalet.

I mitten av andra perioden hade man gjort 12-0 och hade då gjort match av det med vara så nära som 20-21.

Men Ryssland kunde dra i väg efter den svängiga inledningen och vinna med 85-73 i en match som levde till slutet. Avgörande sett till hela matchen var Rysslands fantastiska trepoängsskytte, men satte två av tre sådana skott, 12 av 18.

Nu väntar en måstematch mot Bosnien hemma nästa vecka.

– Tuffar vi till oss i försvaret är jag säker på att vi vinner den matchen, säger Czerapowicz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.