Borås hade chansen – men föll

Borås var på väg mot en plats i mellanrundan av Europe Cup i basket – men tappade allt efter paus hemma mot Le Havre, 74-80 (43-35).

Efter förlusten får den svenska ligatrean, som vann tre och förlorade tre matcher i gruppspelet, hoppas på avancemang som en av de fyra bästa treorna av 14. Det avgörs på onsdagen.

Hemmalaget sprang i från till 26-16 i första perioden och behöll initiativet fram till pausvilan. Le Havre gjorde sedan 26-12 i den tredje perioden och trots att Borås spelade upp sig i den fjärde – och kvitterade till 73-73 med två och en halv minut kvar – blev uppförsbacken för brant.

Omar Krayem var poängbäst i Borås, med 13. Toni Vitali gjorde 12 poäng och tog 10 returer.