Clevelands guard Kyrie Irving dribblar och håller Golden States forward Klay Thompson på avstånd. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Cleveland vände 14 poängs underläge i finalrepris

Uppdaterad
Publicerad

Det såg ut som om Golden State skulle få revansch på Cleveland i finalreprisen av NBA-finalen i somras. Men precis som då kom Cleveland igen efter en närmast osannolik vändning.

I början av den fjärde perioden låg Cleveland under med 80-94 men kunde vända och vinna med 109-108. Stor matchvinnare var Kyrie Irving som avgjorde med 3,4 sekunder kvar.

Han pressades hårt men vände ut från korgen och sköt samtidigt som han vände i luften och fick liggande på golvet se bollen rassla till i korgen och arenan exploderade i ett jättejubel.

Vändningen i den fjärde perioden är den största en juldag i NBA på tio år.

– Det är ju jul och Irving är speciell, säger lagkamraten LeBron James leende.

Stephen Curry hade en svag dag

Golden States superstjärna Stephen Curry hade en svag dag och satte bara 4 av 11 tvåpoängsskott och hans specialitet; trepoängare, där gick bara två av sju i korgen.

– Jag tror att han kan spela lite smartare. Han kan ta bättre beslut och det skulle hjälpa mot vem som helst. Jag är inte orolig för att han missar skott; jag är mer orolig för de beslut han tar och var vi står som grupp, säger Golden States coach Steve Kerr till ESPN.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.