Kevin Durant i Oklahoma-tröjan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Durant klar för Golden State

Uppdaterad
Publicerad

Han var sommarens hetaste villebråd för NBA-lagen i basket. Nu är det klart att Kevin Durant lämnar Oklahoma City Thunder och går till förra årets mästarlag och vårens finalist Golden State Warriors.

Den 27-årige Durant har vunnit skytteligan i NBA fyra gånger och utsågs till ligans mest värdefulle spelare 2014 – men har ännu ingen titel. Oklahoma gick till final 2012 men föll med 1–4 i matcher mot LeBron James Miami Heat.

Den 206 centimeter långe amerikanske forwarden säger i en kommentar till flytten att han ser fram emot att växa som spelare och människa i Golden State och att de senaste veckorna varit de mest utmanande i hans yrkesliv.

I Golden State blir Durant lagkamrat med bland andra guarden Stephen Curry, utsedd till ligans mest värdefulle spelare de två senaste säsongerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.