Elin Eldebrink i den svenska landslagströjan. Foto: Bildbyrån

Eldebrink till final i EuroCup

Uppdaterad
Publicerad

Elin Eldebrink och hennes turkiska klubb Yakin Dogu är klara för final i EuroCup, den näst högst rankade klubblagsturneringen i Europa. Detta efter vinst även i det andra semifinalmötet mot Galatasaray.

Yakin Dogu vann den första semifinalen i tisdags med 87-81 på Galatasarays hemmaplan och hade sex poäng att gå på inför den andra semifinalen. Men man tänkte inte låta den turkiska rivalen, som precis som Yakin Dogu är från Istanbul, komma för nära.

Man kopplade ett tidigt grepp och ledde med 16-9 efter den första perioden, och höll det sedan matchen ut. Man vann till slut med 81-68. Elin Eldebrink spelade drygt 27 minuter och satte fyra poäng från sin spelfördelande position.

Laget är därmed klart för finalen, som avgörs i ett dubbelmöte 5 och 12 april. Yakin Dogu börjar på bortaplan.

Helturkiskt möte i finalen

I den andra semifinalen möttes också två turkiska lag, Hatay och Kayseri, och det blev det sistnämnda som tog sig vidare efter dubbla vinster.

Eldebrink pratade med SVT Sport inför den andra semifinalen.

– Det skulle vara jättestort att gå till final. Jag skulle ranka det som något av det största jag varit med om, sa hon då.

Finalplatsen i EuropCup är den första någonsin för Yakin Dogu, och det i turneringsdebuten för laget.

Det här är EuroCup:

EuroCup är den näst största basketturneringen för klubblag i Europa efter EuroLeague. 

Finalerna spelas 5 och 12 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.