Elisabeth Egnell. Foto: Bildbyrån

Färdigspelat för Elisabeth Egnell

Uppdaterad
Publicerad

Basketspelaren Elisabeth Egnell slutar. Efter tre SM-guld, två EM-slutspel och proffssejourer i Frankrike, Italien och Ungern har 28-åringen, utsedd till damligans bästa spelare för två år sedan, tagit beslut att det får räcka.

– Det är dags att göra något annat. Det har varit jobbigt med skadorna och jag sitter på en del idéer som jag vill testa och tror på, säger hon till Folkbladets webbupplaga.

Elisabeth Egnell, som har spelat över 80 landskamper för det svenska damlandslaget, var tveksam till en fortsättning redan i juni.

– Jag får se hur framtiden blir. Just nu handlar det mest om att kroppen ska få läka, speciellt mina fötter som varit ett problem från och till. Om jag kommer fortsätta spela, och i så fall var, handlar mycket om familjen och livspusslet, sa hon till förbundets hemsida tidigare i sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.