Farhiya Abdi till israeliskt topplag

Uppdaterad
Publicerad

Farhiya Abdi är klar för israeliska Maccabi Tel Aviv. Den svenska basketstjärnan ansluter till topplaget i september. ”Jag har bara hört bra grejor, så det kändes rätt”, säger Farhiya Abdi till SVT Sport.

Den 24-åriga svenskan spelade säsongen som var i Istanbulklubben BGD och har dessförinnan också varit proffs i Tjeckien, Polen, Slovakien och USA.

Nu står det klart att Farhiya Abdi testar ännu ett land i sin proffskarriär – Israel och topplaget Maccabi Tel Aviv.

– Det blev klart förra veckan. Känns kul att spela i Tel Aviv, det är jättefint där och jag gillar coachen. Det var det som gjorde att jag signade med dem, säger Farhiya Abdi till SVT Sport.

Tränar i Sverige i sommar

Säsongen drar igång i oktober och i september kommer den svenska basketstjärnan att ansluta till laget som vann den israeliska ligan säsongen som var.

– De spelar i Eurocup och har vunnit ligan i Israel tre år i rad. De har ett bra lag och är toppklubben där. Jag har bara hört bra grejor, så det kändes rätt.

Abdi, som har ett år kvar av sitt kontrakt med Los Angeles Sparks, har valt att inte spela WNBA i sommar. I stället tränar hon i Sverige för att rehabilitera och bygga upp kroppen inför kommande säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.