Salome Kabengno i Udominate. Foto: Bildbyrån

Favoriter till basketsemi

Udominate och Luleå kom etta och tvåa i grundserien och är finaltippade i SM-slutspelet i basket. På fredagen tog båda lagen ett steg på vägen när de blev klara för semifinal.

Udominate besegrade Visby med 83–59 på bortaplan vilket betydde 2–0 i bäst av tre kvartsfinaler. Zenta Melnika gjorde 24 poäng för grundserieettan som sprang ifrån till 50–29 i första halvlek.

Även Luleå är vidare med 2–0. Norrköping gjorde ett sista försök i andra matchens tredje period, när hemmalaget krympte Luleås ledning från 15 till 8 poäng – bara för att få se gästerna rycka i från igen och vinna med 77–58. Veteranen Anna Barthold satte 29 poäng för Luleå.