Bakom Golden States seger mot New Orleans låg som väntat storstjärnan Stephen Curry . Foto: TT

Goda ting är tre för MVP Stephen Curry

Uppdaterad
Publicerad

Först gjorde han comeback efter skada, sen slog han rekord i gjorda poäng och till slut avslutades dygnet med att han fick utmärkelsen som NBA:s mest värdefulle spelare. Tre goda ting för trepoängskungen Stephen Curry.

Comebacken var övertygande i senaste slutspelskvarten, men en enig journalistkår utsåg Curry till MVP av andra orsaker: I grundserien ledde Stephen Curry sitt Golden State Warriors till 73 vinster (och bara nio förluster) vilket är en rekordbra prestation som nu belönas med en andra rak utmärkelse för Curry, som grundseriens bäste spelare.

Fick alla 131 röster

Ingen spelare har tidigare enhälligt utsetts till NBA:s mest värdefulle, samtliga 131 röstberättigade journalister valde Curry. 28-åringen tar med utmärkelsen ytterligare ett steg upp mot Michael Jordan och de allra bästa spelarna i baskethistorien. 

Under säsongen snittade Stephen Curry 30.1 poäng per match. Han satte totalt 402 stycken trepoängare, vilket också det är ett rekord.

I NBA utdelas även en MVP-titel i (det just nu pågående) slutspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.