Brittney Griner är glad över att vara hemma och ser fram emot att göra återkomst på basketplanen. Foto: Instagram, Bildbyrån

Brittney Griner: ”Jag ska spela basket den kommande säsongen”

Uppdaterad
Publicerad

Frisläppta basketstjärnan Brittney Griner njuter av friheten hemma i USA.

För första gången sedan hon via en fångutväxling släpptes från ryskt fängelse tar hon nu till orda på sitt officiella Instagramkonto.

Där hon bland annat säger att hon tänker spela i WNBA redan den kommande säsongen.

”Det känns så skönt att vara hemma! De senaste tio månaderna har varit en kamp. Jag grävde djupt för att hålla hoppet uppe och det var kärleken från så många av er som hjälpte mig. Från djupet av mitt hjärta vill jag tacka alla för er hjälp”, skriver Griner bland annat.

Hon gör också klart att hon tänker komma tillbaka till basketplanen och sin klubb Phoenix Mercury redan den kommande säsongen, som inleds i maj 2023.

”Jag vill göra en sak väldigt tydlig: Jag tänker spela basket för Phoenix Mercury i WNBA den kommande säsongen. Och genom det ser jag fram emot att personligen säga tack till alla som förespråkade och skrev å mina vägnar snart”, skriver Griner.

Det var den 8 december som amerikanska myndigheter meddelade att Griner släppts som del i en fångutväxling, efter att ha varit fängslad i Ryssland i tio månader.

60 SEKUNDER: Griner släppt ur ryskt fängelse efter fångutbyte

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.