Jämtland bröt Nässjös segersvit – 40-åring blev hjälte

Uppdaterad
Publicerad

Nässjös segersvit är bruten.

Fyra poängs ledning mot Jämtland med fyra minuter kvar att spela räckte inte. Bortalaget vann med 72-70.

– Jag tycker att vi spelade bra men vi gör några misstag på slutet, säger Nässjös Craig Lecense.

Efter en bedrövlig första period (13-25) ryckte Nässjö upp sig i slutet av den första halvleken och började knappa in på gästerna från Jämtland.

Nässjö tog in poäng för poäng och en bit in i den sista perioden var de ikapp och förbi, som mest ledde smålänningarna med fyra poäng och såg ut att vara på väg mot femte raka segern i Basketligan. Men Jämtland ville annorlunda.

– Vi trodde att vi skulle ta dem, vi har ett bra självförtroende nu, men Jämtland är ett jättebra lag och bra lag gör viktiga spel i slutet av matcher och det var exakt vad de gjorde mot oss, säger Nässjös Craig Lecense.

”Känner mig inte som en 41-åring”

En som verkligen klev fram i slutet av matchen var Jämtlands R.T. Guinn som satte både en viktig tvåa och en trea i ett pressat läge och Jämtland vann med 72-70.

Minst sagt imponerande med tanke på att Guinn fyller 41 år på torsdag.

– Jag känner mig inte som en 41-åring och jag hoppas inte att jag ser ut som en. Lämnar de mig öppen så kommer jag att skjuta, säger Guinn som varit sjuk i covid-19 den senaste tiden.

– Jag var sjuk ett tag och det tar lite tid att komma tillbaka i matchform men det känns som att det är på rätt väg.

Tränaren imponerad

Jämtlands tränare Adnan Chuk, som för övrigt är några månader yngre än Guinn, var imponerad av sin matchvinnare.

– Vi vet vad vi får av honom, att han kan spela på den här nivån, så här tuffa minuter efter att själv suttit i karantän längst av alla och varit dålig, det visar att han har både skills och karaktär, säger Chuk.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.