Boston Celtic, med Jonas Jerebko i laget, fick sitt plan bombhotat. Foto: TT.

Jerebkos flygplan bombhotades

Uppdaterad
Publicerad

När den svenske basketstjärnan Jonas Jerebko och hans lagkompisar i Boston flög till Oklahoma City bombhotades NBA-lagets flygplan. ”Det var någon idiot som ringde in”, säger svensken till Boston Globe.

Lagledningen fick reda på hotet under resans gång, men enligt Boston Globe var spelarna omedvetna om hotet. Resan fortsatte som planerat och planet kunde landa tryggt och säkert. Någon bomb hittades heller inte.

– Det är aldrig roligt, men som tur var hände ingenting utan det var bara någon idiot som ringde in, säger Jonas Jerebko, som hade med sig familjen inklusive sin åtta månader gamla dotter på planet, till Boston Globe.

”Sjukt att någon gör så”

– Vi visste inte vad som hände förrän vi landat. Vi såg polisbilar, brandkåren, FBI. Det var en annorlunda upplevelse, säger 29-åringen.

– Det är sjukt att någon gör så där, säger tränaren Brad Stevens till tidningen.

Oklahoma vann sedan matchen med 99–96. Jerebko fick elva minuters speltid, men blev helt utan poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.