Foto: TT Nyhetsbyrå

Jerebko en vinnare i NBA-premiären

Uppdaterad
Publicerad

I somras skrev svenske Jonas Jerebko på ett nytt guldkantat kontrakt med NBA-klubben Boston Celtics. I natt stod han som vinnare i NBA-premiären mot Philadelphia 76ers.

Det blev till slut en ganska enkel seger för Boston hemma i TD Garden: Philadelphia besegrades med 112-95. Men Philadelphia öppnade bäst, anförda av nyförvärvet Jahlil Okafor som stod för tio poäng i första perioden. Gästerna avslutade den med en fempoängsledning.

28-årige Jerebko byttes in i andra perioden men gjorde inte mycket väsen av sig. Boston tog ändå över matchen mer och mer och första halvlek avslutades med 51-40 till Boston.

Andra halvlek var Bostons och segern var aldrig hotad. I sista perioden fick också Jonas Jerebko göra säsongens första poäng, en trepoängare från vänstra hörnet. Bostons Isaiah Thomas var matchens främste poängplockare med 27 poäng.

Kinna-sonen fick drygt 15 minuters speltid och bidrog bland annat med tre returer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.