Foto: TT Nyhetsbyrån

Jerebko gjorde lite av allt i Celtics seger

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jerebkos mångsidighet imponerar – och ger speltid. Under lördagsnatten började han på bänk, men spelade till slut mer än halva matchen.

Med bara fyra poäng så bidrog inte Jerebko till poängproduktionen, men nyckeln till Boston Celtics storseger mot Washington Wizards, 111–78, var försvarsspelet.

78 poäng är det minsta Washington Wizards gjort denna säsong och svensken var en av orsakerna. Jonas Jerebko stod för sju returer, två assist, två steals och en block på knappt 23 minuters speltid.

Dessutom bidrog han i vanlig ordning med sin vilja och kämparanda som ofta är avgörande i bolldueller, något han blivit populär för i Boston.

Tog 17:e raka segern

Boston har nu vunnit nio matcher och förlorat sju, en klart godkänd serieöppning för ett nederlagstippat lag. Däremot inte i närheten av det Golden State Warriors som fortsätter att slå sin egen rekordstart.

I natt vann Golden State med 135–116 borta mot Phoenix Suns och NBA:s just nu otvivelaktigt bästa spelare Stephen Curry gjorde 41 poäng i matchen. Därmed ledde han sitt Golden State till en sjuttonde (!) raka seger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.