Jonas Jerebkos framtid på basketplanen är oviss efter den allvarliga hälseneskadan. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Jonas Jerebko hälseneskadad – comebacken över efter två matcher

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jerebkos comeback till basketen slutade efter två matcher för puertoricanska Santeros de Aguada.

Svensken bryter kontraktet efter en hälseneskada.

37-årige Jerebko stängdes av från landslaget när han mitt under brinnande krig skrev på för det ryska armékopplade laget CSKA Moskva.

För en månad sedan meddelade Jerebko att han hittat en ny klubb i Santeros de Aguada. Redan i den andra matchen åkte han på en hälseneskada och klubben bryter nu alltså kontraktet.

”Efter att ha genomfört medicinska tester bekräftades en allvarlig skada som kommer att hålla honom borta från spel på obestämd tid.” skriver klubben i ett uttalande enligt Expressen.

Ende svensk som spelat en NBA-final

”Jerebko har varit en gentleman och ett fantastiskt proffs. Jag är mycket ledsen över hans avslut. Den tid han var här gav han allt sitt hjärta och ansträngning för att hjälpa Santeros. För det är vi mycket tacksamma. Jag önskar honom ett snabbt tillfrisknande,” säger klubbens delägare Joel López i ett uttalande enligt Aftonbladet.

Jerebko är Sveriges mest framgångsrika basketspelare med bland annat tio säsonger i NBA. Han är den enda svensken som spelat en NBA-final

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
ARKIV: SVT:s expert Nick Rajacic om Jerebkos comeback Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.