Jonas Jerebko räddade sitt Boston Celtic mot Detroit Foto: TT NYHETSBYRÅN

Jerebko matchhjälte med bara två poäng

Uppdaterad
Publicerad

Det blev bara två poäng för Jonas Jerebko i nattens NBA-möte mellan Boston Celtic och Detroit. Men Jerebkos poäng satte spiken i kistan i segern mot sitt gamla lag.

Jerebko som bara förra säsongen fick lämna sitt dåvarande lag Detroit Pistons kunde i nattens match sätta två viktiga poäng för sitt Boston Celtic och sänkte därmed sitt gamla lag. Boston vann med 99-93, med fem avgörande poäng den sista matchminuten.

Boston ledde med bara två poäng när Jerebko utökade under de tio sista spelsekunderna och kunde ge bortalaget deras tredje raka seger.

– Klockan tickade ner och de såg ut att ha frusit till och jag fick en öppning, säger den svenske proffsspelaren till nba.com och fortsätter:

– Jag visste att jag hade Steve Blake på mig, så jag visste att jag kunde få iväg något skott, och jag gjorde det, säger han.

Alla Boston Celtics startande spelare satte tvåsiffriga poäng, flest poäng gjorde Avery Bradley och Isaiah Thomas på 18 respektive 17 poäng. Men Boston-tränaren lyfterändå fram svenske Jonas Jerebko som inte kom över två poäng för laget.

– Vi hade tur som ens kunde hålla i det, men vi har skapat ett bra utgångsläge. Jonas satte ett bra skott, det kan vi ha klart för oss, säger Boston Celtics tränare Brad Stevens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.