Jonas Jerebko blev i natt klar för sitt andra raka playoff Foto: TT Nyhetsbyrån

Jerebko till sitt andra NBA-slutspel

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jerebkos Boston Celtics blev i natt klart för NBA-slutspel. Det efter att man besegrat jumbon i Western Conference Los Angeles Lakers, 107-100. Den svenske NBA-stjärnan gör därmed sitt andra raka playoff.

I fjol blev han den förste svensken att spela ett NBA-slutspel. I natt blev han klar för sitt andra – och nu i en mer tongivande roll. För i de ordinarie långskottstagarnas skadefrånvaro, Kelly Olynyk och Jae Crowder, så har svensken fyllt tomrummet med stadigt trepoängsskytte.

Nu är Olynyk och Crowder tillbaka, och Jerebko har förvisats till bänken. Sammantaget spelade 29-åringen 19 minuter i nattens match, och noterades för tre poäng, sju returer och en assist.

Kobe Bryants sista match mot Celtics

Superstjärnan Kobe Bryant gjorde sitt yttersta för att få en seger i sin sista match mot Celtics. Hans 34 poäng hjälpte onekligen Lakers en bra bit på vägen, men inte ända fram. Vid slutsignal avtackades en av NBA:s störste av slutspelsklara Celtics-spelare.

– Det känns konstigt. Sista matchen mot ”De Gröna ”, men det har varit ett nöje att spela mot Celtics, och vara en del av den rivalitet som jag följt så länge, säger 37-åringen till nba.com.

Fem grundseriematcher återstår för Celtics, sedan är det dags för vår ende svensk i NBA att göra sitt andra playoff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.