Foto: TT

Jerebkos Boston utslaget

Uppdaterad
Publicerad

Svenske basketstjärnan Jonas Jerebko har spelat klart i NBA-slutspelet. Hans Boston förlorade den sjätte åttondelsfinalen mot Atlanta med 104-92 och är därmed utslaget.

Jerebko, som har fått en viktig roll i Boston under slutspelet, spelade från start och satte 13 poäng.

Det tog 60 år för Atlanta att slå ut Boston i slutspelet. De hade inte vunnit sedan 1958 när de vann sin enda titel och hade 10 raka förluster borta.

– Det här är en fantastisk miljö att spela i, säger Kyle Korver som satte 14 poäng och tog nio returer. Bäst var Paul Millsap efter 17 poäng och 8 returer.

Efter nästan fem säsonger i Detroit blev Jerebko bortbytt till Boston under den förra säsongen. Det innebar att han fick spela slutspel för första gången. I årets slutspel har han haft en mer framträdande roll än i fjol, var med i startuppställningen i fyra av sex matcher och fick många minuters speltid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.