Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klara Lundquist toppar poängligan inför slutspelet i basketligan. Foto: SVT Sport

Klara Lundquist om bråken på planen: ”Man kanske tänker att vi är galna”

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje vann grundserien i basketligan och går in som huvudfavorit i slutspelet.

I laget kan det bli hetsigt på planen – något stjärnspelaren Klara Lundquist bara tror stärker vinnarmentaliteten.

– Om man kollar på våra matcher så kanske man tänker att vi är helt galna, säger hon till SVT Sport.

Södertälje förlorade bara två matcher i grundserien. Nu väntar första kvartsfinalen i bäst av tre mot tabellåttan Alvik på hemmaplan.

Enligt lagets landslagsstjärna Klara Lundquist blir det ibland bråk på träningarna, eftersom alla är så tävlingsinriktade.

– Vi har väldigt mycket starka karaktärer i laget. Alla är såna vinnarskallar. Men jag trivs väldigt bra i den miljön, det blir en stor kraft till att vinna, säger hon.

Så det blir aldrig dålig stämning då?

– Det är klart det kan bli dålig stämning på träningen, men vi är väldigt bra på att lämna det där och sen gå vidare. Vi är bra på att hålla isär träningen och det utanför.

Snittar över 21 poäng

Den 24-åriga pointguarden har vuxit fram som en viktig ledare i Södertälje, inte minst sedan rutinerade Elin Eldebrink knäskadades i höstas. Hon toppar poängligan inför slutspelet med ett snitt på 21,6 poäng per match.

I fjol förlorade Södertälje SM-finalen mot Luleå. I år tror Lundquist på en ännu hårdare och jämnare kamp om mästartiteln.

– Vi har gjort en väldigt bra säsong hittills men nu börjar allt om från noll i ett slutspel. Vi har varit inne i en lite sämre period nu, så vi måste hitta tillbaka till samma energi som tidigare. Och till vårt försvarsspel, som varit en av våra största styrkor under säsongen.

Hör mer från Klara Lundquist i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.