Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se situationen där Allis Nyström skadar sig här Foto: Expressen/Bildbyrån

Landslagsspelaren Allis Nyströms säsong är över

Uppdaterad
Publicerad

Svenska mästarna Luleå och landslagets Allis Nyström skadade sig i matchen mot Norrköping. Efter en röntgenundersökning idag visar det sig att hälsenan är av och nu är säsongen över.

– Det var ju det värsta tänkbara, säger Luleås coach Robin Sandberg till SVT Sport.

Det var i seriemötet mellan Luleå och Norrköping i fredags som Allis Nyström skadade foten i slutskedet av matchen. Nyström undersöktes och röntgades direkt samma kväll men läkarna kunde då inte fastslå vad det var för skada. Men idag kom beskedet efter en ny undersökning att hälsenan är av.

– Det är orättvist och verkligen dålig tajming. Är det någon som förtjänar tre-fyra friska år så är det Allis, med tanke på alla hennes tidigare skador, säger Robin Sandberg.

Luleå värvar nytt

De regerande svenska mästarna Luleå har varit på jakt efter en ny guard och är i slutprocessen av att skriva kontrakt, men nu behöver Robin Sandberg se sig om efter en spelare till.

– Ja, tyvärr blir det ju så. Vi behöver en forwardstyp, en som kan skapa. Vi drar igång nu direkt men det finns mycket färre stora spelare ute på marknaden, säger Sandberg.

Allis Nyström kontrakt går ut efter säsongen, vad händer nu?

– Det kommer att ta ett tag innan vi alla landar i våra känslor kring det här. Först och främst hoppas vi på en snabb operation sen vill vi alla få se Allis i Luleås tröja igen i framtiden, säger Robin Sandberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.