Nyförvärv förde Luleå till seger efter dramatik

Uppdaterad
Publicerad

Yannick Anzuluni var inte spelklar för Luleå i ligapremiären. Men mot Södertälje fanns han med – och förde med sina 22 poäng laget till seger med 61–59 mot den regerande svenska mästaren. ”Han gör poäng, sliter ner returer och spelar bra försvarsspel”, säger Adam Rönnqvist till SVT Sport.

Det blev stor dramatik i slutskedet – med 3,40 kvar stoppade Toni Bizaca i två poäng för Södertälje och blev samtidigt foulad. På det efterföljande straffkastet var han säker och gjorde ställningen till 54–54.

Nyförvärvet Yannick Anzuluni var inte spelklar till premiären men fanns med mot Södertälje och visade att han blir att räkna med. 29-åringen satte viktiga 60–57, framspelad av Adam Rönnqvist, vilket blev matchavgörande.

”Han gör det han ska”

– Han kom för bara en vecka sedan och kan inte helt vårt spel. Men han gör det han ska, gör poäng, sliter ner reurer och spelar bra försvarsspel. En jättebra start för honom, säger Adam Rönnqvist till SVT Sport. 

Södertäljes Nick Spires stoppade i en retur fram till 59–60 men det hjälpte inte för den regerande mästaren som fick inkassera en förlust efter premiärsegern.

– Båda lagen slet hela matchen, men vi kommer ut lite hårdare och krigar lite mer. Vi är lite bättre på allting i dag vilket gör att vi vinner matchen, säger Rönnqvist.

Var matchens gigant

Totalt svarade Anzuluni för 22 poäng och var matchens gigant – han gjorde bland 9 av lagets första 22 poäng.

Även i defensiven visade Anzuluni styrka när han vid 22–22 svarade för en klockren block nära korgen. På den efterföljande spelvändningen kunde sedan Andreas von Uthmann lägga i en enkel tvåa.

Anzuluni plockade dessutom sex returer under de två första perioderna, samtliga defensiva. Totalt blev det 13 för Luleås nyförvärv. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.