Johnell Smith och Norrköping fick revansch mot Södertälje. Foto: Bildbyrån

Norrköping överlägset i finalreprisen

I fjol föll Norrköping klart i finalserien mot Södertälje. Men i dag fick laget revansch när man vann över det regerande mästarlaget med förkrossande 78–47.

Den tredje perioden blev jämn och slutade 12–13 till Södertälje. Men det hjälpte föga – ledningen för Norrköping var redan då hela 61–34 inför den sista perioden.

I Norrköping var Cole Darling vass med totalt 22 poäng och åtta returer. Segern med 78–47 över det regerande mästarlaget var ett rejält styrkebesked efter en trög start på säsongen.

Norrköping rivstartade i finalreprisen från i fjol och var i ledning med hela 25–9 efter åtta spelade minuter. Dejan Jeftic stoppade i två poäng, blev samtidigt foulad och satte det efterföljande straffkastet vilket gav ledningen med 16 poäng.

Tim Schüberg var lyckad i sitt skytte och svarade för tio poäng i den första perioden som hemmalaget vann med 32–16.

Ny toppmatch väntar den 29 november när Norrköping väntar Luleå. Även Södertälje möter Luleå men på lördag.