Det blir en femte avgörande match i semifinalserien mellan Luleå och Norrköping. Foto: Ola Norén / BILDBYRÅN

Norrköping tvingade fram femte avgörande mot Luleå

Kniven mot strupen för Norrköping som behövde seger mot Luleå för att hålla säsongen vid liv.

Då stod de för ett sent ryck när de vann med 88–72 och därmed tvingade fram en femte avgörande semifinal.

Matchen stod länge och vägde när Luleå skulle försöka slå in matchbollen mot Norrköping. Men trots att de var i knapp ledning under stora delar av matchen blev det till slut en ganska klar seger för Norrköping.

Det efter att de gjort ett matchavgörande ryck i fjärde. Från 58–55 till 71–61 ledning på knappt fem minuter. Och innan matchen var över hade Norrköping hunnit dra ifrån ytterligare och vann med 88–72. Mycket tack vare Matilda Åhlberg som stod för sex trepoängare under matchen. Hon satte två treor och en tvåa i Norrköpings ryck i den fjärde perioden.