Jens Tillmans Northland Luleå kan avgöra SM-finalserien redan efter tre matcher. Mikael Blomqvist och hans Udominate Umeå har hemmaplansfördel och behöver vinna för att hålla serien vid liv. Foto: Bildbyrån

Umeåspelare osäker till spel

Uppdaterad
Publicerad

Northlands starka defensiv och dominans under korgarna gör att Luleålaget leder med 2-0 i matcher. Ikväll kan laget ta sitt andra raka SM-guld. Udominate har dominerat grundserien men är hittills bleka i SM-finalen. Här är senaste nytt från lagens båda tränare inför möte #3.

Jens Tillman, tränare Northland om...

...senaste nytt: – Alla är med, känns okej och är sugna på att spela. Vi åker ner till Umeå vid 14-tiden. Vi kommer gå igenom lite sista grejer på träningen och gjuta lite mod. Bygga upp mix av nervositet och spänning hos spelarna. Nu jävlar kör vi.

Basketligan dam

...status skador: – Nej. Det är bara att köra.

...eventuella justeringar: – Nej. Det är noll chans att Udominate ger oss den här matchen. Det gäller verkligen för oss att vi gör det tillsammans och att vi gör det som ett lag. Det kommer bli helt avgörande.

...ett eventuellt avgörande: – Det vore jättekul. Vi vill vinna. Om vi vinner idag, imorgon eller en annan dag spelar ingen roll. Men det är klart att vi vill avgöra idag. Bitterljuvt ändå. Det är nästan så man önskar att vi förlorar så man får umgås mer med tjejerna.

...dagarna efter final #2: – Mycket videotittande för coacherna. Återhämtning för tjejerna. Igår träffades vi och hade mest fokus på fysen. Få ordning på kroppar och huvuden, sedan hade vi genomgång.

Mikael Blomqvist, tränare Udominate om...

...senaste nytt: – Det ser bra ut. Vi har haft träning och teori efter. Nu ska vi hem och ladda batterierna. Vi pratade om att det är en ”do or die-match”. Vi måste gå in och ge allt. Ska vi förlora så ska vi göra det med stolthet. Vi ska in och kriga idag och kriga i den här matchen. 2-1 är så jämnt som det kan bli i en finalserie efter tre matcher. Vårt mål idag är att vi ska ta den här matchen. Vi ska göra det med tufft spel och inte vika ner oss.

...status skador: – Vi kommer mönstra samma lag som senast. Den eventuella ändringen är att Salome ”Sally” Kabengano inte spelar. Hon mådde allmänt dåligt nu på morgonen. Hon ska hem och vila och äta bra. Hon tränade inte på morgonen. Vi tar beslut klockan 17.00 idag.

...eventuella justeringar: – Små förändringar blir det, men inte några extremt stora.

...hemmaplansfördel: – Det ser ut som det blir fullsatt igen. Det är helt underbart med en fullsatt hall. Det är bara att gå in och kriga för en seger.

Udominate-Northland direkt i SVTPlay 19.00.

Kommentatorer: Björn Becksmo och Kadidja Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basketligan dam

Mer i ämnet