Foto: TT Nyhetsbyrån

Dwight Burke kommer till spel

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje kan koppla ett guldgrepp i herrarnas SM-final i basket. Regerande mästarna har hemmafavör och kan gå ifrån till ledning 2-0 i matcher. Här är senaste nytt inför rond två som sänds i SVTPlay med start 19.00 i kväll.

Kelly Grant, tränare Uppsala basket om...

...senaste nytt: – Vi har tränat på förmiddagen. Vi har även haft en teorigenomgång. Vi äter lunch tillsammans och reser till Södertälje klockan 15.00. Alla ser avslappnade ut. Nu ska vi igen börja uppskatta att vi spelar SM-final, att vi är här. Vi ska börja spela hårdare igen.

Basketligan herr

– Vi har gått igenom de misstag vi gjorde i söndags och måste se upp för dem. Södertälje är ett väldigt bra lag. De är effektiva, särskilt när de flera av de skjuter bra. Vi måste spela mer intensivt, göra ett bättre jobb, sett över 40 minuter.

...status skador: – Dwight Burke skadade sin fotled i första finalmatchen. Han fanns inte med på träning igår. Det gjorde honom förhoppningsvis gott. Han kommer vara tejpad, men finnas med ikväll. Han gör det jobb han kan göra.

...eventuella justeringar: – Vi har kollat på vad de gjorde som var effektivt och som inte var effektivt. Första matchen är alltid ett test. Kommer de spela som de har gjort hela säsongen? Har de ändrat något? Kvällen blir ett bra test för oss.

– Man är lite blind när man kliver in i första matchen. Från match två och framåt har man koll på varandra och hur man spelar. Vi visade dem inte mycket i andra halvlek senast. Det krävs att man spelar bra basket i 40 minuter för att slå Södertälje. Vi måste behålla fokus.

Bosnic, tränare Södertälje om...

...senaste nytt: – Allt ser bra ut. Vi förbereder oss för att komma in med samma energi och fokus som i första finalmötet mot Uppsala. Vi respekterar Uppsala. Ett bra lag med många bra spelare som är förtjänta av att stå i SM-final.

–  Vi får inte underskatta Uppsala för att vi slog dem enkelt i första SM-finalen. Vi måste glömma den matchen. Den var för två dagar sedan. Det är en ny match. Vi börjar från 0-0 igen. Vi ska försöka prestera maximalt och ta en ny seger på hemmaplan och leda med 2-0 efter den här matchen.

...status skador: – Alla är friska och kommer till spel.

...eventuella justeringar: – Nej, vi ändrar ingenting.

...självförtroendet i laget: – Mycket bra. Vi har jobbat hårt under hela säsongen. Vi har väntat på slutspelet. Vi har ett bra självförtroende efter förra matchen. Det gäller att vi förblir fokuserade och koncentrerar oss på uppgiften. Och att vi fortsätter att spela ett aggressivt försvarsspel.

...en hög skottprocent i första finalen: – Vi hade ett bra skytte, speciellt i andra halvlek. Vi arbetade hårt för att komma till skottlägen, men vi måste även fokusera på andra saker än skyttet. Vi behöver försvara vår planhalva på ett bra sätt. Det är viktigt att ha ett bra skytte, men det finns flera sätt att vinna en match på.

Södertälje-Uppsala direkt i SVTPlay från 19.00.

Kommentatorer: Björn Becksmo och Serkan Inan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basketligan herr

Mer i ämnet