Foto: Bildbyrån

Northland tog andra raka SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Northland Luleå tog sitt andra raka SM-guld efter 3–1 i matcher där allt avslutades i en riktig rysare mot Udominate Umeå på hemmaplan (87–84).

Första, andra och tredje perioden var identiska där Umeå började bäst och Northland tuggade sig ikapp.          

Men i fjärde bröts trenden. Då var det hemmalaget som fortsatte spela bra och tog över ledningen.  Men i stället var det Umeås tur att komma ifatt, och det var länge en femte och avgörande match som skuggade över den förväntansfulla hemmapubliken.                                     

Basketligan dam

Northland hade den lilla extra energin som krävdes för att ta hem matchen till slut. 37 sekunder från slutet kvitterade Luleålaget och med 18 sekunder kvar sänkte hemmalaget ett av två straffkasst och tog ledningen.

I jakten på kvittering drog Umeå på sig en foul och fem sekunder från slutet sänkte Northland ytterligare ett straffkasst – tremålsledning där och när Umeå brände en trea i sista sekunden var SM-guldet i hamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basketligan dam

Mer i ämnet