Frida- och Elin Eldebrink samt Louice Halvarsson är nära Södertälje. Foto: Bildbyrån

Södertälje nära basketstjärnorna: ”Är i kontraktsförhandlingar”

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje kan få ett riktigt profilstarkt lag i damernas basketliga nästa säsong.

Frida Eldebrink, Elin Eldebrink och Louice Halvarsson är alla nära klubben.

– Det finns förutsättningar att vi får ett riktigt starkt och intressant lag, säger klubbdirektören Johan Strömwall till SVT Sport.

Både Frida- och Elin Eldebrink har båda sagt till LT att de är nära en återkomst till Södertälje BBK efter flera år utomlands. Klubbdirektören Johan Strömwall säger till SVT att klubben redan förra året hade en bra dialog med systrarna Eldebrink om en återkomst, men att det då blev ytterligare ett år utomlands.

Nu pekar mycket på att de spelar i Södertäljes färger i höst.

– Vi har en jättebra dialog och är inne i kontraktsförhandlingar. Vi hoppas att hitta en lösning snart. Jag tror att det kommer att lösa sig, men det är mycket som kan hända, säger Strömwall.

”Jätteintresserade” av Halvarsson

Man för även en dialog med Louice Halvarsson som den här säsongen inte har spelat efter att ha fött barn i höstas.

– Vi har en dialog med Louice också. Hon har inte spelat på ungefär ett år, och den här vintern har vi haft en dialog men hon har inte varit riktigt redo att spela. Men det kommer hon att vara till hösten och vi är jätteintresserade av att ha henne spelande mot oss, säger Strömwall.

Vad skulle det betyda att få in en sådan meriterad trio?

– Kvalitetsmässigt kan vi utmana Luleå och det tillför väldigt mycket för oss som klubb. Det är profilstarka spelare som är fantastiska förebilder och kommer öka basketintresset i Södertälje ytterligare.

Över 400 landskamper

Trion har tillsammans gjort 408 landskamper för Sverige. Utöver det har man även landslagsspelaren Klara Lundquist i ytterligare två säsonger.

Lundquist kommer dock inte att spela mer den här säsongen efter att ha diagnostiserats med Graves sjukdom, en form av hypertyreos där immunförsvaret gör att sköldkörteln bildar för mycket hormoner, i februari. Däremot räknar man med att hon är tillbaka till hösten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.