Chris Czerapowicz gjorde 30 poäng med 86-procentigt skytte. Foto: Bildbyrån

Södertälje skrällde i Europe Cup

Uppdaterad
Publicerad

Det blev tredje gången gillt för Södertälje i Europe Cup i basket.

Chris Czerapowicz var glödhet när han ledde laget till seger mot tiofaldiga italienska mästarlaget Varese, 90-86.

Det svenska mästarlaget sprang direkt i från till 12-0, ledde som mest med 19 poäng (57-38) och kontrollerade matchen tills det återstod knappt fyra minuter. Då gjorde Varese, för närvarande mittenlag i Lega A, tio raka poäng och reducerade till 81-82.

Södertälje höll nerverna under kontroll, satte åtta av åtta straffkast de avslutande 36 sekunderna, och Täljehallen kunde jubla.

Landslagsforwarden Chris Czerapowicz imponerade stort med 86-procentigt skytte och 30 poäng. Han tog dessutom sju returer. Toni Bizaca bidrog med 29 poäng.

Efter tre omgångar leder belgiska Oostende gruppen på full pott. Södertälje, Varese och ungerska Szombathely har en seger var. De två första lagen, och de fyra bästa treorna i de 14 grupperna, går vidare till huvudrundan.

I damernas Eurocup föll Udominate mot turkiska Orduspor hemma i Umeå, 68-85.

Det svenska laget hängde med bra till halvtid, 35-39, men sedan drog gästerna i från. Udominate har förlorat samtliga tre hemmamatcher och får svårt att bli bland de två bästa lagen i gruppen, vilka går vidare till åttondelsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.