Foto: Bildbyrån

Telge segrade mot Sallén

Uppdaterad
Publicerad

På tredje plats i tabellen och något bättre än fjärdeplacerade Sallén, så säger tabellen om Telge. Så säger också resultatet från deras möte.

Telge började bra på sin hemmaplan, anförda av amerikanskan Taneisha Harrison. Efter första perioden hade Telge ledningen med 21-11. En bra start även i andra perioden bäddade för en fin eftermiddag för Harrisons lag.

Men medan Telge anfördes av en ensam person svarade Sallén med att sprida ut sin poängskörd på flera spelare. Sallén vann både den andra och tredje perioden poängmässigt. Men helt ikapp, det kom Uppsalalaget aldrig. Slutresultatet blev 62-51 till Telge.

Bäste poängplockare blev Harrison, som nådde tvåsiffrig statistik i både poängen, 23 totalt, och returer, 10 stycken. I serien är hon med sitt poängsnitt på dryga 19 poäng tredje bäst i ligan. Samma placering har hennes lag; Telge är fortsatt på tredje plats och Sallén ligger fyra poäng bakom, på fjärde position. Överlägset bäst i serien är just nu Luleå Basket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.