Taylor Wurtz.

Wurtz monstermatch hjälpte inte

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds Taylor Wurtz gjorde hela 36 poäng och tog 17 returer, men det hjälpte inte i den viktiga streckmatchen. Visby Ladies vann med 76-73 och är nu bara två poäng efter Östersund på slutspelsplats.

Basketligan dam är jämnare än på länge och med fyra omgångar är det hård kamp om de sista åtta slutspelplatserna. Inför lördagens match låg Visby Ladies nia, fyra poäng efter sjuan Östersund, och lagen hade 1-1 i inbördes möten.

Det var hemmastarka Visby som började bäst. 24-13 efter första perioden, och i Östersund hade Taylor Wurtz gjort nio av lagets poäng.

I andra klev Östersund ut aggressivare i försvaret, samtidigt som fler spelare började producera framåt. Men Ladies höll undan och kunde gå till halvtidsvila i ledning, 38-30.

Två poäng upp till slutspelsplats

Med drygt två minuter kvar av tredje hade Östersund fått ner underläget till 51-46, men en trea av Visbys Mante Kvederaviciute gjorde att hemmalaget ledde med 54-46 inför den avgörande perioden.

Men Östersund gav sig inte och med 1,24 kvar satte Taylor Wurtz två poäng, till ställningen 70-68. Wurtz var överlägset bäst på plan med hela 36 poäng och 17 returer, men det hjälpte inte.

Ladies vann till slut med 76-73 och har nu bara två poäng upp till Östersund och Eos på slutspelsplats, och dessutom inbördes Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.