Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när superduon säkrade ännu en turneringsvinst. Foto: Viaplay

Svenska succéduon David Åhman och Jonatan Hellvig vann stortävling i Brasilien

Uppdaterad
Publicerad

Framgångarna fortsätter för svenska beachvolleyparet David Åhman och Jonatan Hellvig.

Under söndagskvällen vann duon stortävlingen Elite 16 efter att bekvämt slagit Italien i finalen med 2–0 i set.

– Det är otroligt att spela här, säger David Åhman om Brasilien.

Turneringen spelades i brasilianska João Pessoa och ingår i världstouren. Åhman/Hellvig klev in som andrarankade bakom tjeckerna Ondrej Perusic och David Schweiner.

Tjeckien åkte dock ut i kvartsfinalen mot italienska paret Samuele Cottafava och Paolo Nicolai – samma motstånd som väntade Sverige i finalen.

Väl där var det inget snack. Svenskarna lekte hem första set med 21–11. Det andra tog man efter viss möda med 21–18.

– Det här var nog första matchen som vi hade publiken på vår sida, eftersom vi inte mötte några brasilianare, skrattade David Åhman i segerintervjun.

Turneringssegern var avslutningen på en fin vecka för det blågula paret som började den med att bli uttagna till sommarens OS i Paris.

Duon är dock inte helt klara då det krävs ytterligare rankningspoäng för att boka en biljett. Men segern i Brasilien stärker svenskarnas OS-aktier rejält.

David Åhman och Jonatan Hellvig är även nominerade som årets lag på Idrottsgalan efter ett år som innehållit bland annat VM-silver och försvarat EM-guld.

Närmast väntar säsongsavslutande världstourfinalen i Doha, Qatar. Den spelas 6–9 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.