Beachvolleyproffset är hemma igen

Uppdaterad
Publicerad

Förra året vann hon både SM och Swedish Beach Tour, samt utsågs till årets beachvolleyspelare 2010. Nu är Brasilienproffset Karin Lundqvist hemma i Sverige för att försvara titlarna.

-Självklart vill jag försvara titlarna, men jag ser också den här tiden i Sverige som en otroligt bra träningsmöjlighet för mig och Raquel (spelpartnern), säger Lundqvist till SVT Sport.

29-åringen bor större delen av året i Brasilien, där hon spelar på den brasilianska touren. I Sverige blir det tre-fyra månader per år innan det bär av tillbaka till Sydamerika.

Fler misstag i Sverige

Efter flera år utomlands kan Karin Lundqvist jämföra beachvolleyn i Sverige med spelet på sin andra hemmaplan.

-Fler i Brasilien har möjlighet att satsa på beachvolleyboll till hundra procent, och vara heltidsproffs. Det gör ju att misstagen är färre eftersom de kan träna mer. Det är den största skillnaden, berättar hon.

Inför årets Swedish Beach Tour är Lundqvist förstås ett av de namn som profileras och lyfts fram. Och chanserna till en titelrepris är goda sett till fjolårets resultat, som innehöll seger i sex av nio deltävlingar ihop med dåvarande partnern Naiana Rodrigues.

Även i SM får Lundqvist och hennes nya spelpartner Raquel bära favoritskapet, men de utmanas av bland annat OS-kvalduon Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveira. Umeåtjejerna blev svenska mästare så sent som 2009.

SM-finalerna (både dam och herr) den 31 juli kommer att sändas live i SVT Play.

Fakta: Karin Lundqvist

Ålder: 29

Längd: 188 cm

Bor: Sverige/Brasilien

Gör: Beachvolleyproffs

Klubb: Katrineholm VK

Meriter:

Världstouren: Femteplats som bäst, varav en Grand Slam i Gstaad 2008.

SM-guld: 2004, 2007, 2010.

Sverigetour-guld: 2001, 2004, 2005, 2007, 2008, 2010.

Årets spelare: 2005, 2007, 2010.

VM-deltagande: 2001, 2009.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.