RGB: Inget OS för Ninja – kan bli pension

Uppdaterad
Publicerad

OS-silver-hästen Ninja la Silla kan komma att pensioneras efter den här säsongen.London-OS var tänkt att kröna hästens fantastiska karriär men nu blev det inte så.

En infektion satte stopp för London så Ninja avgör nu själv vilka tävlingar han startar framöver, berättar Rolf-Göran Bengtsson i en personlig intervju med tv-sporten

-Alla hennes värden gick ner i botten och det var omöjligt att hålla uppe träningen. Det var inte möjligt att hålla uppe träningen, så vi kom på efterkälken, säger han till SVT.

OS i London 2012

Rolf-Göran Bengtsson kommer att rida hästen Casall La Silla under OS i London då guldhästen Ninja drabbats av ett virus. Ninja, som ändå är i bra form, kommer att följa med till London som reserv.

Ninja har ett OS-silver och ett EM-guld i bagaget.

Hur många veckor till hade du behövt?

-Jag hade nog behövt ungefär en månad till, säger han.

Båda hästarna har han stort förtroende för.

–Båda är väldigt klara på saken inne på banan. Ninja är kanske lite mer elektrisk, han är lite snabbare och reagerar kvickare i allting, säger Bengtsson.

–Casall gör det också himla bra men han är lite lugnare och måste motiveras lite mer. När det är dags att göra sitt jobb kämpar de på väldigt bra båda två, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i London 2012

Mer i ämnet