Foto: Scanpix

Berhalter lämnar Hammarby – Dennerby tar över

Uppdaterad
Publicerad

Hammarbys tränare Gregg Berhalter får lämna Hammarby med omedelbar verkan och Thomas Dennerby tar över. –Vi anser att vi behöver få in en ny kraft och ny röst i laget, säger Hammarbys ordförande Kent Hertzell.

Gregg Berhalter anslöt till klubben inför den förra säsongen men har inte levt upp till förväntningarna. Målet har varit att ligga i toppen av superettan, men efter halva serien ligger laget åtta tolv poäng efter serieledaren Örebro.

– Gregg har fått ordning på vårt defensiva spel. Men tyvärr har vi inte fått tillräckligt bra utdelning i offensiven. Därför väljer vi att avsluta samarbetet med Gregg, säger Hertzell till klubbens hemsida.

Superettan

Berhalter besviken

Amerikanen tycker att beslutet är tråkigt men håller huvudet högt och framhåller att laget gjort framsteg under hans tid som tränare i klubben.

– Självklart är jag besviken att inte få slutföra det arbete som påbörjades för 19 månader sedan. Men när jag ser tillbaka på det arbete vi gjort inom den sportsliga organisationen är jag övertygad om att vi gjort framsteg.

Dennerby tar över direkt

Thomas Dennerby tar över direkt. Han spelade i klubben 1977-1985 och var assisterande tränare till Sören Cratz guldåret 2001.

– Jag hoppas och tror att vi ska kunna göra en riktigt bra höst. Ambitionen är så klart att försöka lyfta laget, säger Thomas Dennerby.

– Vi ville inte göra någon förändring förrän vi hade en lösning vi tyckte var väldigt bra. Thomas har varit uppbunden i andra åtaganden, men nu är de avslutade och han kan alltså ansluta till oss nu, säger Hertzell.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan

Mer i ämnet