Foto: TT Nyhetsbyrån

Beutler: ”Var nära tårar”

Uppdaterad
Publicerad

En av Sveriges bästa handbollsmålvakter fick i går sparken från IFK Kristianstad, med omedelbar verkan, efter att ha förhandlat fram ett kontrakt med en iransk klubb utan att meddela sin svenska klubb.

– Det var väldigt, väldigt jobbigt, det fanns tillfällen när jag var nära tårar i går under matchen, säger Beutler till SVT Sport.

Den annorlunda situationen handlar om att Dan Beutler i somras skrev ett kontrakt för en iransk klubb, utan att meddela Kristianstad, över nio dagar för att spela en turnering.

SVT Sport når Beutler när han redan boardat planet, på väg mot sitt nya lag, Samenalhojaj Sabzevar, under torsdagsmorgonen. Klubben ska spela en turnering i Qatar som pågår till den 12 december.

elitserien i handboll 2014-2015

– Det här är något jag inte vill göra. Det enda jag vill göra är att stanna kvar i IFK och vinna ett SM-guld, säger Beutler.

”Ett litet bakslag från Hamburgtiden”

Anledningen till att han skrev kontrakt med klubben är att han har hamnat i en ekonomisk situation som måste lösas med det samma.

– Det är ett litet bakslag från Hamburgtiden, inget jag vill gå in på i detalj. Jag hoppades att jag skulle få göra den här niodagars turneringen och sen få komma tillbaka till IFK.

Hur kommer det sig att du inte berättade för IFK om dina planer?

Det var ett eget beslut, ett katastrofbeslut som fått katastrofala konsekvenser. Men jag vet att det är jag som gjort fel. Situationen är som den är och det är väldigt olyckligt och jag mår inte bra av det, säger Beutler.

Vill du säga hur mycket pengar det rör sig om?

– Nej, det vill jag inte säga, det är en privat sak...så jag avböjer vänligen.

”Väldigt, väldigt jobbigt”

Dan Beutler gjorde sin sista match så sent som i går och i dag går alltså flyget mot Iran. Men det var mycket känslor som var i rörelse under gårdagskvällen.

– Det var väldigt, väldigt jobbigt. Det var tillfällen där jag var nära tårar. En väldigt jobbig situation.

Finns det någon chans att du får återvända till Kristianstad efter turneringen i Iran?

– Det är något jag verkligen vill, men det ligger inte i mina händer, säger Beutler och fortsätter:

– Jag trivs otroligt bra i klubben och i staden och jag har fått ett otroligt bra mottagande av våra fans. Det var väldigt emotionellt i går och det enda jag ville göra var att spela så bra som möjligt i min sista match i IFK-tröjan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

elitserien i handboll 2014-2015

Mer i ämnet