Beutlers skuld löst: ”Tankar om att sluta fanns”

Uppdaterad
Publicerad

Svensk handbolls mest galna historia under 2014? Dan Beutler fick sparken från Kristianstad efter att ha skrivit på ett nio dagars kontrakt bakom ryggen på den svenska klubben med en iransk klubb, allt för att lösa en skuld i Tyskland. ”Tankar om att sluta fanns där ett tag”, säger Beutler till SVT Sport.

Dan Beutler landade i Sverige för ett par veckor sedan, som en klubblös handbollsmålvakt. Nu nalkas jul och nyår för den svenske stjärnmålvakten och krutröken efter den galna tiden i hans liv har börjat lägga sig.

– Jag mådde jättedåligt och gjorde det de sista första dagarna under turneringen i Qatar. Men när allt fick sjunka in där nere och jag träffade lite bundesligakamrater som jag spelat med förut kändes det bättre, säger Beutler.

”Skulden är löst”

För att lösa en privatskuld skrev Beutler ett kontrakt med ett iranskt lag för att delta i en turnering i Qatar. Något som resulterade i att han fick sparken från IFK Kristianstad.

– Skulden är löst. Vi har löst de bitarna som skulle lösas, säger Beutler som inte vill gå in på vad det handlar om för skuld.

Men något spel i Kristianstad blir det inte igen.

– Jag hoppades och trodde väl in i det sista att IFK skulle höra av sig men jag har inte hört någonting och jag känner att jag själv måste gå vidare nu. Men det var min största önskan att komma tillbaka dit.

Anbud från utländska klubbar

Det har dock kommit anbud på Beutler men inte från någon svensk klubb.

– Det är uteslutande klubbar utomlands som har hört av sig. Det finns en del intressanta men jag kan inte säga något mer nu. Det får framtiden utvisa, säger Beutler.

Under jul och nyår vill han bara ta det lungt och umgås med familjen, men sen är det dags att bestämma sig.

– Någon gång snart måste jag ju bestämma mig. Klubbarna kommer inte stå och vänta hur länge som helst. De vill ha ett beslut inom den närmsta tiden.

Jobbig höst – ”Tankar om att sluta fanns”

Dan Beutler berättar att hösten har varit jobbig, men att harmonin börjar infinna sig, lagom till jul.

– Jag hade så klart en downperiod under hösten och mycket på grund av mig själv så klart. Nu när det allt det här är över har jag en helt annan lättnad i kroppen.

– Tankarna om att sluta fanns där ett tag, men det gick så bra i Qatar och jag hittade lusten där nere.

”En av de tyngre sakerna i den här historien”

Men det är inte bara pengarna och avskedet från Kristianstad som plågat Beutler under hösten.

– Det som varit jobbigast är alla skriverier. Och framförallt påhopp från den lokala tidningen som familjen fått läsa. Det har svidit en hel del och har varit en av de tyngre sakerna i den här historien.

Jag hör på Dan Beutler att han låter gladare, mer harmonisk, än när jag pratade med honom sist då han var på väg till Qatar. Men det finns fortfarande en stark längtan tillbaka till IFK.

– Jag hade verkligen hoppats på IFK av hela mitt hjärta. Men där är dörren stängd, säger Beutler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.